As Oy Syvärinraitti Nilsissä asennutti maalämpöjärjestelmän vuonna 2012, mutta pitkien putkilinjojen päässä olevat asunnot jäivät kylmiksi. Ongelma ratkesi Bauerin asennuksella kevättalvella 2016.
Sitä ennen taloyhtiössä oli patterit huuhdeltu ja venttiilit ja termostaatit tarkistettu. Ei auttanut. Yhtiö nosti maalämpöpumpun tehon peruslämmöstä 6 asteeseen ja vaihtoi kiertovesipumpun isompaan. Bauerin asennus oli ”viimeinen oljenkorsi”.
Kun Bauer alkoi puhdistaa lämmitysverkostoa, suodattimet olivat vaihdettaessa aina mustana sakasta. Vähitellen verkosto puhdistui, ja lämpö alkoi riittää. Huoltokustannukset laskivat radikaalisti. Kiertovesipumppu vaihdettiin takaisin pienempitehoiseen ja maalämpö laskettiin takaisin nollaan.
– Sekä uudistaloissa että vanhojen talojen LVI-remonteissa Bauer pitäisi laittaa lämmitysverkostoon ensimmäiseksi, ennakoivaksi vakiovarusteeksi poistamaan sakkautumia ja tukoksia. Se säästäisi taloyhtiöt arvausleikkien kustannuksilta ja siirtäisi LV-remonttien tarvetta kenties 10–20 vuodella, toteaa asukas Päivi Hirvonen, entinen hallituksen jäsen.
Toisessa nilsiäläisessä taloyhtiössä As Oy Lujametsässä Bauer on niin ikään lämmitysverkostossa. Taloyhtiö asensi sen ennaltaehkäisevästi. Lujametsä on valmistunut 1979. Verkostossa kulkenut kuuma vesi oli irrottanut verkostoveteen sakkaa, joka kertyi lämpöpatterien sisäpinnoille kerrostumaksi. Patterit lämpisivät huonosti ja venttiilit jumiutuivat. Bauer poisti ongelman.