Pirjo Kröger asuu Asunto Oy Värjärinkulmassa Kuopiossa. Hänen taloyhtiöönsä asennettiin Bauer käyttövesi- ja lämmitysverkostoon vuoden 2017 kesällä, koska talossa hanojen ja suihkujen suuttimet tukkeutuivat, ja suuttimia jouduttiin vaihtamaan. Huoltokäynnit kasvattivat taloyhtiön kustannuksia.
Asukkaalle kalkkisaostuminen irrottaminen märkätiloista ja keittiöistä oli melko mahdotonta. – Kokeilin sitruunahapolla ja etikalla, jopa veitsellä. Ei irronnut.
Kun Bauer tuli, alkoi kalkin määrä vähentyä ja puhtaanapito helpottua. Vesikin maistuu nyt raikkaammalta ja hiukset ovat pesun jälkeen kammattavammat.
Lämmitysverkostoon Bauer laitettiin ennakoivasti. – Osakkaat pitivät hankintaa järkevänä. Hallitus tunsi Bauer-järjestelmää ja teki lisäselvityksiä. Minusta hankinta kannatti, koska säästää jatkossa patterien sisuskaluja ja venttiileitä. lnvestointi nyt tuli halvemmaksi kuin isot ongelmat myöhemmin.
Isännöitsijä Anja Oksman Karttulasta on asennuttanut Bauereita isännöintikohteisiinsa 2000-luvun alusta saakka, ensimmäiset Karttulan kunnanviraston käyttövesiverkostoon. Laitteita on asennettu myös Karttulan Vuokratalot Oy:n taloihin, sillä paikkakunnan vesi on ongelmallista ja aiheuttaa pistesyöpymiä kupariputkiin.
Eräässä rivitalossa lämmitysverkoston muoviputket läpäisivät happea. Siitä aiheutui pattereihin sakkaa ja venttiilit tukkeutuivat, osa asunnoista oli kylmiä. Lämmitysjärjestelmän uusiminen olisi maksanut 50000 euroa, Bauer 5000 euroa. Taloyhtiö päätyi Baueriin, mutta varmuudeksi huuhteli patteriverkoston ensiksi. Patterit alkoivat taas lämmetä.
Isännöitsijä Heikki Haataisen useissa taloyhtiöissä on Bauer käyttövesi- ja lämmitysjärjestelmissä. Venttiilit alkoivat toimia jo 1—1,5 vuoden päästä asennuksesta, ja patterit lämmetä tasaisesti. – Yhtiöiden hankintapäätöksiin vaikuttaa myös energian säästyminen. Kun venttiilit pelittävät hyvin ja vesi kiertää pattereissa, pystyy lämpöä laskemaan.